6. jun 2019

Sofie og Dennis valgte nærvarme og skrottede oliefyret

Sofie Bekker Madsen og Dennis Gits Jensen var blandt de første til at tage del i Nærvarmeværket som andelshavere. De har købt et ældre parcelhus i landsbyen Ålsø, og har skrottet det gamle oliefyr.

“Vi er i gang med en større renovering og kunne se, at de tidligere ejere brugte 30-40.000 kr. på olie om året. Det kan vi, ved hjælp af gulvvarme, bedre isolering og det nye anlæg værket har stillet op, reducere til ikke over 10.000,” fortæller Dennis.

“Det var billigt at komme i gang, og det hele er blevet lavet af lokale håndværkere,” fortsætter han. “De fjernede også det gamle oliefyr, og er der noget, der ikke virker, kommer værket bare og laver det,” supplerer Sofie.

De nye husejere er også glade for, at løsningen med deres luft-til-vand varmepumpe både er yderst miljøvenlig og støjsvag.

“Vi kan overhovedet ikke høre udedelen, og når vi er lidt længere med vores ombygning, vil jeg nok gemme den lidt væk ved at lave en kasse omkring den,” fortæller Sofie.

 

God økonomi og stor tryghed

De to vigtigste parametre er for mange af vores andelshavere god økonomi og trygheden i at vælge en andelshavermodel. Dernæst betyder det meget, at de får reel indflydelse på, hvordan Nærvarmeværket skal drives, fordi de ejer en del af selskabet.

De har stort set ingen forpligtelser, men har direkte demokrati, da det er generalforsamlingen, der er værkets højeste myndighed.

Vil du skrotte oliefyret lige som Sofie og Dennis? Kontakt os og hør mere om, hvordan du får nærvarme med en luft til vand varmepumpe.

Nærvarmeværket

nvv@tlv.dk

40 48 43 99

Få nærvarme

Ring til os på telefon 4048 4399 og få mere at vide…